Veiligheidnl. Top 5 ongelukken in en om de school (e)

Kinderen vallen buiten de arbowet en daarmee dus ook buiten de risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E). Bovenstaand overzicht van top 5 ongelukken in en om de school laten echter zien dat het noodzakelijk is om ook de (sociale) veiligheid van de kinderen bij de inventarisatie te betrekken.
De Kindmodule van de Arbomeester kan helpen bij het inventariseren van risico’s. Deze is specifiek gericht op de veiligheid van de leerling, en helpt om risico’s in kaart te brengen en zo de school en de omgeving veiliger te maken (9). Een verwijzing naar de Kindmodule is te vinden in de verdieping.

De risico inventarisatielijsten zijn een hulpmiddel om als Specialist Sportieve en Gezonde School in beeld te krijgen wat er kan gebeuren en hoe dit is geregeld op de school. Het belangrijkste blijven de afspraken met de kinderen. Kun je de school veiliger maken met regels en gedragsverandering of moet er eerst in de fysieke omgeving wat veranderen om het veiliger te maken. Stopcontacten beveiligen zou bijvoorbeeld niet in het gehele schoolgebouw nodig hoeven zijn wanneer je hier goede afspraken over hebt met de kinderen.


In de verdieping vind je per onderwerp de risico-inventarisatielijsten van de Kindmodule. 

Leer meer over:
 Kindmodule Arbomeester

Laatste wijziging: woensdag, 6 maart 2019, 09:34