De school heeft een signalerings-, zorg- en verwijsstructuur rond vragen en problemen over voeding, gewicht én gebit. De Jeugdgezondheidszorg van de GGD voor het periodiek gezondheidsonderzoek in groep 2 en 7 en de schooltandarts zijn hier de bekendste voorbeelden van (6).

Wil je een actievere rol spelen in de gezondheid van je leerlingen? Zorg dan dat je problemen op het gebied van voeding en gewicht signaleert. Een groepsleerkracht of de vakleerkracht bewegingsonderwijs kunnen ongezonde eetgewoonten, overgewicht, ondergewicht en een slecht gebit signaleren.


scale


Jij kunt het als Specialist Sportieve en Gezonde School bespreekbaar maken. Zo’n gesprek met bijvoorbeeld ouders kan best lastig zijn. Het helpt als helder is welke problemen het kind ervaart. Bijvoorbeeld dat het niet goed mee kan met de gymles of gepest wordt. De JGZ (jeugdgezondheidszorg)) kan helpen het probleem goed in kaart te brengen en adviseren over hoe zo’n gesprek aangepakt kan worden. Je kunt daarvoor contact opnemen met de lokale JGZ-organisatie.

Laatste wijziging: woensdag, 6 maart 2019, 14:07