Afronding module 2

De student presenteert en onderbouwt op de eigen school en de opleiding hoe gezond de stageschool is met betrekking tot de Gezonde Schoolthema’s: ‘Voeding’ en ‘Bewegen & Sport’. Daartoe maakt hij een heldere verkenning en analyse op de school ten aanzien van de twee genoemde thema’s vanuit de vier pijlers van de Gezonde School: signalering, educatie, beleid en omgeving. Ook bekijkt hij dit vanuit de verschillende betrokkenen: ouders, leerlingen, leerkrachten en directie. Vervolgens deelt de student een plan voor beide interventies. De student presenteert aan de hand van beelden het plan met de opzet voor beide interventies, het verloop van de uitvoering, het tussentijds begeleiden en de evaluatie van de interventies. Uit de beschrijving blijkt dat de student planmatig met anderen heeft samengewerkt.

Toetsdoelen module 2

  • De student inventariseert hoe de thema’s ‘Bewegen & Sport’ en ‘Voeding’ zichtbaar zijn in het schoolaanbod, schoolbeleid en de schoolomgeving en schetst op basis van bronnen op welke wijze de thema’s meer geïntegreerd kunnen worden.
  • De student maakt een behoefte-analyse vanuit verschillende betrokkenen (kinderen, leerkrachten, ouders, directie) voor ‘Bewegen & Sport’ en ‘Voeding’.
  • De student voert op de school een klasoverstijgende interventie uit met betrekking tot het thema ‘Bewegen & Sport’ en ‘Voeding’. Hierbij onderbouwt hij vanuit de theorie zowel de keuze als de inrichting en uitvoering van de gekozen activiteiten en houdt rekening met de basisprincipes van het succesvol implementeren van gedragsveranderingen.
  • De student presenteert na de uitvoering van de interventies op interactieve wijze zijn bevindingen aan collega’s op de school. Hierbij maakt hij inzichtelijk welke aansprekende projecten en/of educatieve middelen de school gestructureerd zou kunnen opnemen in het schoolplan, lesrooster of jaarprogramma.
  • De student reflecteert op de kwaliteit van de interventies, op de eigen rol en de ontwikkeling van de rol als Specialist Sportieve en Gezonde School.

De modulehandleiding van module 2 bevat uitgewerkte toetsdoelen met indicatoren, toetsvormen en voorwaarden voor afronding. Ook de stageaccenten en rubrics staan hierin beschreven.

Bij aanmelding van het traject krijgt elke pabo de uitgewerkte modulebeschrijvingen via een gedeelde google drive.

Laatste wijziging: maandag, 10 juli 2023, 12:36