Module 1


Contacttijd

Indien in leerjaar1 of 2 met de opleiding wordt gestart dan wordt automatisch voor variant A gekozen. De contacttijd van module 1 is in totaal 38 uur. Eén bijeenkomst is vastgesteld op 120 minuten. Van de 38 uur mag de opleiding zes uur naar keuze inzetten voor extra contacttijd of bijvoorbeeld een projectdag of als excursie.

  • Context buitenspelen: 4 bijeenkomsten
  • Context sportieve evenementen: 4 bijeenkomsten
  • Context sportstimulering: 4 bijeenkomsten
  • Context Aan de slag met de Gezonde School: 4 bijeenkomsten

De modulebeschrijving van module 1 beschrijft de accenten per module.

Stagetijd

Binnen de stage wordt door studenten minimaal twee van de drie beweegcontexten gekozen. De totale stagetijd is 30 uur. Dit is 15 uur per gekozen context. De accenten van de stage worden in de modulehandleiding beschreven.

Zelfstudietijd

De totale zelfstudietijd is in variant A vastgesteld op 44 uur. In deze tijd werkt de student aan de voorbereiding van de stageopdrachten en de bijeenkomsten.

Module 2

De contacttijd van het samengestelde cluster ‘Voeding’ en ‘Bewegen & Sport’ is in totaal 30 uur. Eén bijeenkomst is vastgesteld op 120 minuten. Dit wordt onderverdeeld in zes lessen ‘Bewegen & Sport’ en zes lessen ‘Voeding’. Inhouden worden waar mogelijk geïntegreerd aangeboden. De opleiding zet zes uur naar keuze extra contacttijd in of zet deze in op een projectdag of excursie.

De bijeenkomsten van 'aan de slag in de Gezonde School' zijn verweven in de bijeenkomsten van ‘Bewegen & Sport’ en ‘Voeding’. De onderwerpen die hier aan bod komen sluiten aan bij het leerpad 'De Specialist als veranderaar'.

Contacttijd

  • Thema Bewegen en sport: 6 bijeenkomsten
  • Thema Voeding: 6 bijeenkomsten

Stagetijd

De totale stagetijd is 30 uur.

  • Thema voeding: 10 uur
  • Thema Bewegen en Sport: 10 uur
  • Aan de slag met de Gezonde School: 10 uur

Zelfstudietijd

De totale zelfstudietijd is in variant A vastgesteld op 80 uur. In deze tijd werkt de student aan de voorbereiding van de stageopdrachten en de bijeenkomsten.

Module 3

Contacttijd

De contacttijd bij module 3 is zowel voor variant A als B vastgesteld op 30 uur. De meeste opleidingen kiezen voor een verdeling van de uren over 10-15 bijeenkomsten (inclusief afronding). De 10-15 bijeenkomsten zijn gericht op het leren inzetten van veranderingsprocessen enerzijds en het leren de kennis toe te passen op alle Gezonde School thema's in de analyse en uitwerking op de eigen school.

Stagetijd:

De totale stagetijd is vastgesteld op 30 uur. In deze tijd werken de studenten aan het analyseren van de thema's en behoefte op de school en het implementatieplan van de schoolbrede interventie. Het is belangrijk dat module 3 minimaal over 4-6 maanden verspreid wordt en aansluit bij module 2.

Zelfstudietijd

De totale zelfstudietijd is in module 3 vastgesteld op 108 uur. In deze tijd werkt de student aan de voorbereiding van de stageopdrachten en de bijeenkomsten.

Laatste wijziging: maandag, 10 juli 2023, 10:41