Aanvraag

Om de opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School te mogen uitvoeren moet de opleiding een plan met een SSGS opleidingsbeschrijving indienen. Daarvoor is een landelijk kwaliteitskader ontwikkeld. 

Werken met de digitale leerpaden

Vanuit subsidie zijn de meeste kosten m.b.t tot de digitale leerpaden tot augustus 2025 afgekocht. Dit staat hieronder nader uitgewerkt.

Voor het up to date houden van de digitale leeromgeving door Tumult geldt een jaarlijkse vergoeding van elke hogeschool van 750,- (afgekocht tot augustus 2025). Dit is inclusief het onderhoud en de ontwikkeling van de content van de digitale leerpaden oor Tumult..

Daarnaast moeten studenten en docenten toegang krijgen tot de digitale leerpaden om ermee te kunnen werken. De toegang verloopt via een al beschikbare surfconnextkoppeling. Het kan zijn dat er op een individuele pabo maatwerk geleverd moet worden. Dit oet Tumult in overleg met de school en kost maximaal 600,-. Een eenmaal gebouwde verbinding kan meerdere jaren gebruikt worden.

Het koppelen van studenten kost per groep 75,- (afgekocht tot augustus 2025).

Tenslotte bedragen de kosten van het gebruiken van het kanaal 2,95 per deelnemer per jaar (afgekocht tot augustus 2025).

Diploma

Aan het eind van de opleiding ontvangt de student een post hbo diploma. Er is een landelijk format voor het diploma ontwikkeld.


Borging van kwaliteit en evaluatie

Om de kwaliteit te borgen, de evaluaties te verwerken en de leerpaden up-to-date te houden is er een jaarlijkse evaluatie dag in juni. Elke pabo die voor de opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School geregistreerd is roostert jaarlijks docent voor 1 dag vrij. Deze docent zal kan zich zo degelijk voorbereiden voor de evaluatiedag en uiteraard de gehele dag aanwezig zijn. Wanneer een pabo dit niet kan leveren, wordt dit afgekocht voor 600 euro.

Laatste wijziging: dinsdag, 11 juli 2023, 15:52