Welke inhouden liggen klaar?

Voor het traject is een toetskader ontwikkeld met modulebeschrijvingen per module. In de modulebeschrijving staan de toetsdoelen, studiebelastingsuren, lesaccenten, verdeling contacttijd en stagetijd en de evaluaties uitgewerkt. Ook de opdrachten staan beschreven met het bijbehorende toetskader.

Pabo's die het traject willen implementeren, kunnen daarnaast gebruik maken van uitgewerkte lessen die per module ontwikkeld zijn door de pabo's die het traject hebben ontwikkeld. De verschillende lesmappen zijn via een gedeelde drive beschikbaar gesteld.

Uitwisseling als voorwaarde

Het is de bedoeling dat opleidingen die aanhaken ook hun ontwikkelde lessen op deze drive delen, zodat een uitwisseling van inspirerende lessen plaatsvindt. Zie hoofdstuk 8 voor voorwaarden om deel te nemen aan het traject.

Voorbereiding implementeren

Het implementeren van dit traject binnen de eigen pabo vraagt om een goede voorbereiding. Zeker als het traject geheel binnen de opleiding wordt geïntegreerd. In hoeverre kan ruimte worden gemaakt in het huidige pabocurriculum? Bij welke bestaande studieonderdelen past het programma? Over welke leerjaren worden de drie modules verspreid? In hoofdstuk 4 staan voorbeelden van de programmering bij andere opleidingen en in hoofdstuk 5 worden de opleidingsvarianten genoemd.

Laatste wijziging: vrijdag, 7 juli 2023, 11:38