In de eerste module staat 'Bewegen & Sport' in drie verschillende contexten centraal vanuit het centrale thema ‘actieve kinderen op school’.


  • buitenspelen
  • sportieve evenementen
  • sportstimulering in de school

Door deel te nemen aan beweegactiviteiten en te kijken naar zowel de wijze van organiseren als het aanbieden van activiteiten, krijgt de student zicht op de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen van bewegen binnen de genoemde contexten. Op deze manier stimuleert hij de kinderen en leerkrachten om, letterlijk en figuurlijk, in beweging te komen.


De rode draad die door alle drie de modules heen loopt, is het thema 'Aan de slag met de Gezonde School'. Hoe kan dit op school binnen en buiten de klas ondersteund en gefaciliteerd worden en wat is hierbij de rol voor de Specialist Sportieve en Gezonde School? In module 1 leert de student de basis van veranderingsprocessen. Hoe kan je een gedragsverandering bij kinderen en leerkrachten stimuleren, gericht op meer bewegen tijdens de schooldag? Daarnaast leert de student in module 1 wat de rol van de Specialist Sportieve en Gezonde School inhoudt, wat de Gezonde School aanpak is en hoe hij dit binnen zijn eigen school vorm en inhoud kan geven.

De student start in deze module ook met het zelf ervaren van een gedragsverandering. Hij wordt zich hierdoor bewust wat je tijdens dit proces tegen kunt komen en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Module 1 wordt, net als module 2 en 3, ondersteund met een modulebeschrijving, digitale leerpaden en uitgewerkte lessen (zie hoofdstuk 4.1).


Laatste wijziging: vrijdag, 7 juli 2023, 10:28