Wilt u van start met de opleiding 'Specialist Sportieve en Gezonde School' op uw pabo? Dit algemene leerpad geeft zicht op de inhoud en voorwaarden om deze opleiding op elke pabo te implementeren. Via deze leeswijzer heeft u snel overzicht welke informatie in dit leerpad te vinden is.

Deze opleiding is ontwikkeld door een landelijke projectgroep met opleidingsdocenten van zes pabo’s: Hogeschool Leiden, Marnix Academie, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Inholland, Stenden Hogeschool en Hogeschool Arnhem Nijmegen in opdracht van het ministerie van VWS. 

Naast de landelijke projectgroep, is er een klankbordgroep bij de ontwikkeling van de opleiding betrokken vanuit Hanzehogeschool, Hogeschool Kempel, Hogeschool Saxion, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Iselinge, Ipabo en Hogeschool Fontys.

Op de inhoudelijke thema’s is met een aantal experts samengewerkt zoals KVLO, Trimbos instituut, Rutgers stichting, GGD Ghor, Voedingscentrum, PO-raad, Ministerie VWS, Kenniscentrum Sport, Veiligheid.nl, Hogeschool Windesheim CALO, Stichting School en Veiligheid.

Ik wens u veel succes met het neerzetten van het traject op uw pabo.

Namens de projectgroep,

Monique van Ark

Projectleider

Laatste wijziging: donderdag, 6 juli 2023, 15:26